This website uses cookies to store user session information. By using our website you consent to our terms of use. Read more
I agree
13.05.1991
liis.lutter@emu.ee

Career

Institutions and positions
01.02.2019–...   
BioCC LLC, Researcher/Product Development Manager (0,40)
01.10.2018–31.08.2022   
Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Chair of Food Science and Technology, Junior Researcher (0,60)
17.10.2017–31.01.2019   
BioCC LLC, Technologist (0,40)
01.09.2017–30.09.2018   
Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Chair of Food Science and Technology, Junior Researcher (0,30)
05.01.2015–11.08.2017   
AS Farmi Piimatööstus, Product Development Manager (1,00)
 
 
Education
2017–...   
Estonian University of Life Sciences, Doctoral studies
2013–2015   
Estonian University of Life Sciences, Master’s studies, Dairy Technology, cum laude
2010–2013   
Estonian Univeristy of Life Sciences, Bachelor’s studies, Food Technology
1998–2010   
Rakke Gymnasium
 
 
Additional information
Teaching at the Estonian University of Life Sciences:
VL.1205 Basics of product development in food industry
VL.0215 Product development in food industry
VL.0578 General microbiology
VL.1235 Research in food microbiology
VL.1247 Research methodology in food technology
VL.1306 Planning experimental work in food technology

Qualifications

 
 
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences; CERCS CLASSIFICATION: T430 Food and drink technology
 
 
Additional information
Osalemine projektides täitjana:

EU 48686 "Tervislik toit (1.07.2015−31.12.2022)", BioCC OÜ

LT08-2-LMT-K01-046 "The edible coating formulated with liquid acid whey protein and bioactive compounds, and biopackaging for safety and quality of probiotic cheese (01.01.2021-31.12.2023)", Lithuanian University of Health Sciences.

Enesetäiendus:

26.02.2021 Koolitus "Tervist toetava toidu arendus seedetrakti mikrobioomi põhjal", 4 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
21.-26.05.2020 ERA Chair VALORTECH kursus „Jätkusuutlik toidutootmine“, 26 akadeemilist tundi, Tartu
13.02.2020 Intensiivkursus „Mikrobioom, mikroelu meis ja meie ümber“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
13.01.2020 Koolitus „Toidu sensoorika“, 6 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
30.09.2019 Intensiivkursus „Pro-, pre- sün- ja postbiootikumid: mõju meie mikrobiootale ja tervisele“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tartu Ülikool.
17.06.2019 Koolitus „Sensoorne hindamine“. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
21.11.2018 Koolitus „Toote ja teenuse arenduse ABC“. Läbiviija: Tartu Ülikool.
20.-21.12.2017 Täiendkoolitus „Laboritöö praktilised aspektid“, 16 tundi, Läbiviija: Tartu Ülikooli Katsekoda, Tartu.
25.04-26.04.2017 CSK Food Enrichment & S.F. Commerce koolitus „Juust, kohupiim, UF, hapendatud joogid“, České Budějovice, Tšehhi.
12.04-14.04.2016 DuPont Danisco koolitus „Hapendatud piimatooted“ Aarhus, Taani
04.03.2015 Koolitus „Sensoorse analüüsi baaskoolitus TEM hindamiskomisjonile“. 5 akadeemilist tundi. Läbiviija: Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Tallinn
16.09-25.10.2013 Kursus „Toidu mikrostruktuur and tekstuur“, Läti Põllumajandusülikool, Jelgava, Läti.

Projects in progress

Supervised dissertations

Publications

17.08.2021
13.05.1991
liis.lutter@emu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.02.2019–...   
BioCC OÜ, Teadur/tootearendusjuht (0,40)
01.10.2018–31.08.2022   
Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool, Nooremteadur (0,60)
17.10.2017–31.01.2019   
BioCC OÜ, Tehnoloog (0,40)
01.09.2017–30.09.2018   
Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool, Nooremteadur (0,30)
05.01.2015–11.08.2017   
AS Farmi Piimatööstus, Tootearendaja (1,00)
 
 
Haridustee
2017–...   
Eesti Maaülikool, Doktoriõpe
2013–2015   
Eesti Maaülikool, Magistriõpe, Piimatehnoloogia, cum laude
2010–2013   
Eesti Maaülikool, Bakalaureuseõpe, Toiduainete tehnoloogia
1998–2010   
Rakke Gümnaasium
 
 
Lisainfo
Läbiviidav õppetöö:
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused
VL.0215 Toiduainetööstuse tootearendus
VL.0578 Üldmikrobioloogia
VL.1235 Uurimistöö toiduainete mikrobioloogias
VL.1247 Uurimistöö metoodika toiduainete tehnoloogias
VL.1306 Katsetöö planeerimine toiduainete tehnoloogias

Kvalifikatsioon

 
 
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused; CERCS KLASSIFIKAATOR: T430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia
 
 
Lisainfo
Osalemine projektides täitjana:

EU 48686 "Tervislik toit (1.07.2015−31.12.2022)", BioCC OÜ

LT08-2-LMT-K01-046 "The edible coating formulated with liquid acid whey protein and bioactive compounds, and biopackaging for safety and quality of probiotic cheese (01.01.2021-31.12.2023)", Lithuanian University of Health Sciences.

Enesetäiendus:

26.02.2021 Koolitus "Tervist toetava toidu arendus seedetrakti mikrobioomi põhjal", 4 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
21.-26.05.2020 ERA Chair VALORTECH kursus „Jätkusuutlik toidutootmine“, 26 akadeemilist tundi, Tartu
13.02.2020 Intensiivkursus „Mikrobioom, mikroelu meis ja meie ümber“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
13.01.2020 Koolitus „Toidu sensoorika“, 6 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
30.09.2019 Intensiivkursus „Pro-, pre- sün- ja postbiootikumid: mõju meie mikrobiootale ja tervisele“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tartu Ülikool.
17.06.2019 Koolitus „Sensoorne hindamine“. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
21.11.2018 Koolitus „Toote ja teenuse arenduse ABC“. Läbiviija: Tartu Ülikool.
20.-21.12.2017 Täiendkoolitus „Laboritöö praktilised aspektid“, 16 tundi, Läbiviija: Tartu Ülikooli Katsekoda, Tartu.
25.04-26.04.2017 CSK Food Enrichment & S.F. Commerce koolitus „Juust, kohupiim, UF, hapendatud joogid“, České Budějovice, Tšehhi.
12.04-14.04.2016 DuPont Danisco koolitus „Hapendatud piimatooted“ Aarhus, Taani
04.03.2015 Koolitus „Sensoorse analüüsi baaskoolitus TEM hindamiskomisjonile“. 5 akadeemilist tundi. Läbiviija: Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Tallinn
16.09-25.10.2013 Kursus „Toidu mikrostruktuur and tekstuur“, Läti Põllumajandusülikool, Jelgava, Läti.

Jooksvad projektid

Juhendatud väitekirjad

Publikatsioonid

17.08.2021

Search project

  • {{item.Name}}
Institution is projects' financier   Institution is projects' executor  
  • {{searchListItem.Name}}
All   Projects   Master projects   Subprojects  
New Frascati (2015)
Old and new Frascati
All
Ongoing
Finished
Beginning
Fuzzy
Precise
  • Found 4 results
ProgramTypeNumberNameProject startProject endPrincipal investigatorInstitutionFinancing
1.1.5.2.1.2.L180121VLTQProduction of fermented vegetable drink pilot baches - evaluation and consultation19.02.201830.09.2018Ivi JõuduEstonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Chair of Food Science and Technology5 200,00 EUR
1.1.5.2.1.2.L180142VLTQOat drink product development01.06.201831.05.2019Ivi JõuduEstonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Chair of Food Science and Technology4 000,00 EUR
1.1.5.2.1.2.L170174VLTDImprovement of technological properties of bread starter15.05.201730.06.2018Helena AndresonEstonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Department of Food Science24 680,00 EUR
RESTARESTA28Valorization of cereal and oil seed crops01.02.202131.07.2023Evelin LoitEstonian University of Life Sciences458 100,00 EUR