See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
13.05.1991
liis.lutter@emu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.02.2019–...   
BioCC OÜ, Teadur/tootearendusjuht (0,40)
01.10.2018–31.08.2022   
Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool, Nooremteadur (0,60)
17.10.2017–31.01.2019   
BioCC OÜ, Tehnoloog (0,40)
01.09.2017–30.09.2018   
Eesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool, Nooremteadur (0,30)
05.01.2015–11.08.2017   
AS Farmi Piimatööstus, Tootearendaja (1,00)
 
 
Haridustee
2017–...   
Eesti Maaülikool, Doktoriõpe
2013–2015   
Eesti Maaülikool, Magistriõpe, Piimatehnoloogia, cum laude
2010–2013   
Eesti Maaülikool, Bakalaureuseõpe, Toiduainete tehnoloogia
1998–2010   
Rakke Gümnaasium
 
 
Lisainfo
Läbiviidav õppetöö:
VL.1205 Toiduainetööstuse tootearenduse alused
VL.0215 Toiduainetööstuse tootearendus
VL.0578 Üldmikrobioloogia
VL.1235 Uurimistöö toiduainete mikrobioloogias
VL.1247 Uurimistöö metoodika toiduainete tehnoloogias
VL.1306 Katsetöö planeerimine toiduainete tehnoloogias

Kvalifikatsioon

 
 
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused; CERCS KLASSIFIKAATOR: T430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia
 
 
Lisainfo
Osalemine projektides täitjana:

EU 48686 "Tervislik toit (1.07.2015−31.12.2022)", BioCC OÜ

LT08-2-LMT-K01-046 "The edible coating formulated with liquid acid whey protein and bioactive compounds, and biopackaging for safety and quality of probiotic cheese (01.01.2021-31.12.2023)", Lithuanian University of Health Sciences.

Enesetäiendus:

26.02.2021 Koolitus "Tervist toetava toidu arendus seedetrakti mikrobioomi põhjal", 4 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
21.-26.05.2020 ERA Chair VALORTECH kursus „Jätkusuutlik toidutootmine“, 26 akadeemilist tundi, Tartu
13.02.2020 Intensiivkursus „Mikrobioom, mikroelu meis ja meie ümber“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
13.01.2020 Koolitus „Toidu sensoorika“, 6 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
30.09.2019 Intensiivkursus „Pro-, pre- sün- ja postbiootikumid: mõju meie mikrobiootale ja tervisele“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tartu Ülikool.
17.06.2019 Koolitus „Sensoorne hindamine“. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
21.11.2018 Koolitus „Toote ja teenuse arenduse ABC“. Läbiviija: Tartu Ülikool.
20.-21.12.2017 Täiendkoolitus „Laboritöö praktilised aspektid“, 16 tundi, Läbiviija: Tartu Ülikooli Katsekoda, Tartu.
25.04-26.04.2017 CSK Food Enrichment & S.F. Commerce koolitus „Juust, kohupiim, UF, hapendatud joogid“, České Budějovice, Tšehhi.
12.04-14.04.2016 DuPont Danisco koolitus „Hapendatud piimatooted“ Aarhus, Taani
04.03.2015 Koolitus „Sensoorse analüüsi baaskoolitus TEM hindamiskomisjonile“. 5 akadeemilist tundi. Läbiviija: Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Tallinn
16.09-25.10.2013 Kursus „Toidu mikrostruktuur and tekstuur“, Läti Põllumajandusülikool, Jelgava, Läti.

Jooksvad projektid

Juhendatud väitekirjad

Publikatsioonid

17.08.2021
13.05.1991
liis.lutter@emu.ee

Career

Institutions and positions
01.02.2019–...   
BioCC LLC, Researcher/Product Development Manager (0,40)
01.10.2018–31.08.2022   
Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Chair of Food Science and Technology, Junior Researcher (0,60)
17.10.2017–31.01.2019   
BioCC LLC, Technologist (0,40)
01.09.2017–30.09.2018   
Estonian University of Life Sciences, Institute of Veterinary Medicine and Animal Sciences, Chair of Food Science and Technology, Junior Researcher (0,30)
05.01.2015–11.08.2017   
AS Farmi Piimatööstus, Product Development Manager (1,00)
 
 
Education
2017–...   
Estonian University of Life Sciences, Doctoral studies
2013–2015   
Estonian University of Life Sciences, Master’s studies, Dairy Technology, cum laude
2010–2013   
Estonian Univeristy of Life Sciences, Bachelor’s studies, Food Technology
1998–2010   
Rakke Gymnasium
 
 
Additional information
Teaching at the Estonian University of Life Sciences:
VL.1205 Basics of product development in food industry
VL.0215 Product development in food industry
VL.0578 General microbiology
VL.1235 Research in food microbiology
VL.1247 Research methodology in food technology
VL.1306 Planning experimental work in food technology

Qualifications

 
 
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences; CERCS CLASSIFICATION: T430 Food and drink technology
 
 
Additional information
Osalemine projektides täitjana:

EU 48686 "Tervislik toit (1.07.2015−31.12.2022)", BioCC OÜ

LT08-2-LMT-K01-046 "The edible coating formulated with liquid acid whey protein and bioactive compounds, and biopackaging for safety and quality of probiotic cheese (01.01.2021-31.12.2023)", Lithuanian University of Health Sciences.

Enesetäiendus:

26.02.2021 Koolitus "Tervist toetava toidu arendus seedetrakti mikrobioomi põhjal", 4 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
21.-26.05.2020 ERA Chair VALORTECH kursus „Jätkusuutlik toidutootmine“, 26 akadeemilist tundi, Tartu
13.02.2020 Intensiivkursus „Mikrobioom, mikroelu meis ja meie ümber“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
13.01.2020 Koolitus „Toidu sensoorika“, 6 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
30.09.2019 Intensiivkursus „Pro-, pre- sün- ja postbiootikumid: mõju meie mikrobiootale ja tervisele“, 9 akadeemilist tundi. Läbiviija: Tartu Ülikool.
17.06.2019 Koolitus „Sensoorne hindamine“. Läbiviija: Tallinna Tehnikaülikool.
21.11.2018 Koolitus „Toote ja teenuse arenduse ABC“. Läbiviija: Tartu Ülikool.
20.-21.12.2017 Täiendkoolitus „Laboritöö praktilised aspektid“, 16 tundi, Läbiviija: Tartu Ülikooli Katsekoda, Tartu.
25.04-26.04.2017 CSK Food Enrichment & S.F. Commerce koolitus „Juust, kohupiim, UF, hapendatud joogid“, České Budějovice, Tšehhi.
12.04-14.04.2016 DuPont Danisco koolitus „Hapendatud piimatooted“ Aarhus, Taani
04.03.2015 Koolitus „Sensoorse analüüsi baaskoolitus TEM hindamiskomisjonile“. 5 akadeemilist tundi. Läbiviija: Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Tallinn
16.09-25.10.2013 Kursus „Toidu mikrostruktuur and tekstuur“, Läti Põllumajandusülikool, Jelgava, Läti.

Projects in progress

Supervised dissertations

Publications

17.08.2021

Otsi projekti

  • {{item.Name}}
Asutus on projekti finantseerija   Asutus on projekti teostaja  
  • {{searchListItem.Name}}
Kõik   Tavaprojektid   Ülemprojektid   Alamprojektid  
Uus Frascati (2015)
Uus ja vana Frascati (otsing uue järgi väljastab ka seotud vanad)
Kõik
Käimasolevad
Lõppenud
Algus
Hajus
Täpne
  • Leitud 4 kirjet
ProgrammLiikNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusFinantseerijapoolne rahastamine
1.1.5.2.1.2.L180121VLTQFermenteeritud köögiviljajoogi katsepartiide valmistamine, hindamine ja nõustamine 19.02.201830.09.2018Ivi JõuduEesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool5 200,00 EUR
1.1.5.2.1.2.L180142VLTQKaerajoogi tootearendus01.06.201831.05.2019Ivi JõuduEesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetool4 000,00 EUR
1.1.5.2.1.2.L170174VLTDLeivajuuretise tehnoloogiliste omaduste tõstmine15.05.201730.06.2018Helena AndresonEesti Maaülikool, Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituut, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakond24 680,00 EUR
RESTARESTA28Teravilja ja õlikultuuride väärindamine01.02.202131.07.2023Evelin LoitEesti Maaülikool458 100,00 EUR