See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
Mikroorganismide kultuurikollektsioon
Mikroorganismide kultuurikollektsioon, AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus.
Mikroorganismide kultuurikollektsioon
Microbial Culture Collection
  • {{item.DisplayName}}
piimhappebakterid; Lactic acid bacteria; pärmid; yeasts; rukkijuuretis; rye sourdough; leivajuuretise starterbakterid; bread starters; juuretise uuendamise tsükli parameetrid; sourdough propagation parameters
Seotud teadusvaldkonnad (2)
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaator
1. Bio- ja keskkonnateadused1.2. MikrobioloogiaB230 Mikrobioloogia, bakterioloogia, viroloogia, mükoloogia 1.5. Bioteadused (bioloogia, botaanika, bakterioloogia, mikrobioloogia, zooloogia, entomoloogia, geneetika, biokeemia, biofüüsika jt
1. Bio- ja keskkonnateadused1.7. ToiduteadusedT430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia 1.3. Keemiateadused (keemia ja muud seotud teadused)
Teaduskollektsioon koosneb piimhappebakteritest ja pärmidest, mis on Toidu- ja fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse uurimistööde raames isoleeritud spontaansetest ja tööstuslikest leivajuuretistest. 1. Lactobacillus helveticus N92 Industrial sourdough 2. Lactobacillus helveticus E96 Industrial sourdough 3. Lactobacillus helveticus N720 Industrial sourdough 4. Lactobacillus helveticus H64 (=E96) Industrial sourdough 5. Lactobacillus panis N915 Industrial sourdough 6. Lactobacillus panis N1311 Industrial sourdough 7. Lactobacillus pontis N131v Industrial sourdough 8. Lactobacillus pontis N139 Industrial sourdough 9. Lactobacillus vaginalis N1113 Industrial sourdough 10. Lactobacillus amylovorus M3 Industrial sourdough 11. Lactobacillus frumenti mM10 Industrial sourdough 12. Lactobacillus panis S8 Industrial sourdough 13. Lactobacillus zymae Industrial sourdough 14. Lactobacillus pontis Industrial sourdough 15. Lactobacillus plantarum M301-1 Spontaneous sourdough 16. Lactobacillus brevis M301-2 Spontaneous sourdough 17. Lactobacillus crustorum M301-9 Spontaneous sourdough 18. Lactobacillus paralimentarius M301-3 Spontaneous sourdough 19. Lactobacillus sanfranciscensis Industrial sourdough 20. Saccharomyces cerevisiae Y30II-9 Spontaneous sourdough 21. Kazachstania unispora Y30I-10 Spontaneous sourdough 22. Candida crusei Y30II-5 Spontaneous sourdough 23. Candida glabrata Y30II-1 Spontaneous sourdough 24. Candida humilis SR1 Industrial sourdough
Given collection of microorganisms includes lactic acid bacteria and yeasts isolated from spontaneous and industrial sourdoughs during studies in Competence Center of Food and Fermentation Technologies. 1. Lactobacillus helveticus N92 Industrial sourdough 2. Lactobacillus helveticus E96 Industrial sourdough 3. Lactobacillus helveticus N720 Industrial sourdough 4. Lactobacillus helveticus H64 (=E96) Industrial sourdough 5. Lactobacillus panis N915 Industrial sourdough 6. Lactobacillus panis N1311 Industrial sourdough 7. Lactobacillus pontis N131v Industrial sourdough 8. Lactobacillus pontis N139 Industrial sourdough 9. Lactobacillus vaginalis N1113 Industrial sourdough 10. Lactobacillus amylovorus M3 Industrial sourdough 11. Lactobacillus frumenti mM10 Industrial sourdough 12. Lactobacillus panis S8 Industrial sourdough 13. Lactobacillus zymae Industrial sourdough 14. Lactobacillus pontis Industrial sourdough 15. Lactobacillus plantarum M301-1 Spontaneous sourdough 16. Lactobacillus brevis M301-2 Spontaneous sourdough 17. Lactobacillus crustorum M301-9 Spontaneous sourdough 18. Lactobacillus paralimentarius M301-3 Spontaneous sourdough 19. Lactobacillus sanfranciscensis Industrial sourdough 20. Saccharomyces cerevisiae Y30II-9 Spontaneous sourdough 21. Kazachstania unispora Y30I-10 Spontaneous sourdough 22. Candida crusei Y30II-5 Spontaneous sourdough 23. Candida glabrata Y30II-1 Spontaneous sourdough 24. Candida humilis SR1 Industrial sourdough