Ene Viiard
https://etis.ee/CV/Ene_Viiard/estTeenistuskäik
Töökohad ja ametid
01.02.2020–...
AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Äriarendusjuht (1,00)
01.01.2015–31.01.2020
AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Toiduteaduse osakonna juhataja (1,00)
2008–31.12.2014
AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Teadur (1,00)
Haridustee
2009–2014
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia- ja materjalitehnoloogia, doktoriõpe
2007–2009
Tallinna Tehnikaülikool, Toidutehnika ja tootearendus, MSc (cum laude)
2004–2007
Tallinna Tehnikaülikool, Toidutehnika ja tootearendus, BSc
Kvalifikatsioon
Teaduskraadid
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.7. Toiduteadused
Jooksvad projektid
Lõppenud projektid
Juhendatud väitekirjad
Publikatsioonid
Klass
Aasta
Publikatsioon
5.2.
2018
1.1.
2016
1.1.
2014
2.3.
2014
1.1.
2013
5.2.
2012
1.1.
2011
5.2.
2011
5.2.
2011
5.2.
2011
1.3.
2010
5.2.
2010
5.2.
2009
20.11.2020
Ene Viiard
https://etis.ee/CV/Ene_Viiard/eng
14.05.1985
ene@tftak.eu
Career
Institutions and positions
01.02.2020–...
Center of Food and Fermentation Technologies, Chief Innovation Officer (1,00)
01.01.2015–31.01.2020
Center of Food and Fermentation Technologies, Head of food research (1,00)
2008–31.12.2014
Center of Food and Fermentation Technologies, Researcher (1,00)
Education
2009–2014
Tallinn University of Technology, Chemical and Materials Technology, PhD
2007–2009
Tallinn University of Technology, Food Engineering and Product Development, MSc (cum laude)
2004–2007
Tallinn University of Technology, Food Engineering and Product Development, BSc
Qualifications
Academic degrees
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.7. Food Sciences
Projects in progress
Completed projects
Supervised dissertations
Publications
Category
Year
Publication
5.2.
2018
1.1.
2016
1.1.
2014
2.3.
2014
1.1.
2013
5.2.
2012
1.1.
2011
5.2.
2011
5.2.
2011
5.2.
2011
1.3.
2010
5.2.
2010
5.2.
2009
20.11.2020
Otsi projekti
Asutus on projekti finantseerija
Asutus on projekti teostaja
Kõik
Tavaprojektid
Ülemprojektid
Alamprojektid
Uus Frascati (2015)
Uus ja vana Frascati (otsing uue järgi väljastab ka seotud vanad)
Kõik
Käimasolevad
Lõppenud
Algus
Hajus
Täpne
- Leitud 19 kirjet
Programm | Liik | Number | Nimi | Projekti algus | Projekti lõpp | Vastutav täitja | Asutus | Finantseerijapoolne rahastamine | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
MUU | EU50767 | Balance tervislikud karastusjoogid | 01.02.2016 | 30.05.2016 | Rain Kuldjärv | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 4 800,00 EUR | ||
MUU | EU50344 | FERM-MAHLAD | 01.04.2016 | 30.08.2016 | Rain Kuldjärv | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 28 244,00 EUR | ||
3.2. | Kaera valgu fermenteerimine ja ekstrudeerimine lihaanaloogide tootmiseks | 01.01.2019 | 31.08.2020 | Mari-Liis Tammik | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 212 590,00 EUR | |||
MUU | EU50344 | Kasemahla arendus | 01.12.2015 | 29.02.2016 | Rain Kuldjärv | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 4 760,00 EUR | ||
MUU | EU50797 | KUMA Kombucha arendus | 17.10.2016 | 30.01.2017 | Rain Kuldjärv | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 4 940,00 EUR | ||
MUU | 616215780017 | Köögiviljade mikrobioloogiline kontroll, säilitustingimuste optimeerimine ning uute tootegruppide väljatöötamine toormekadude vähendamise eesmärgil | 01.10.2015 | 30.09.2018 | Ingrid Sumeri | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 241 500,00 EUR | ||
MUU | 616215780034 | Loomse päritoluga vere ja selle koostiskomponentide maksimaalne ära kasutamine väiketööstustes | 01.04.2016 | 31.03.2019 | Ene Viiard | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 400 000,00 EUR | ||
MUU | 616219790092 | Modifitseeritud atmosfääri ja pakendimaterjalide rakenduslik tehnoloogiauuring madala veeaktiivsusega teraviljatoodete säilivusele ning ülipika säilivusajaga toiduainete kiirendatud säilivuskatse metoodika arendamine | 01.10.2019 | 30.09.2022 | Kärt Leppik | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 524 952,00 EUR | ||
MUU | EU50611 | Muhu Leib | 01.08.2016 | 30.11.2016 | Ene Viiard | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 4 985,00 EUR | ||
ETF | ETF9417 | Piimhappebakterite ja pärmide mitmekesisus ja stabiilsus rukkitaigna uuendamisel | 01.01.2012 | 31.12.2015 | Inga Sarand | Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond | 57 600,00 EUR | ||
MUU | EU29994 | Support for Competence Center of Food and Fermentation Technologies | 01.01.2009 | 30.06.2015 | Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas Sannik | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 7 028 458,00 EUR | ||
MUU | EU50629 | Säilivuse parendus | 01.09.2016 | 30.11.2016 | Ene Viiard | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 4 985,00 EUR | ||
IUT | IUT19-27 | Süsteemibioloogia rakendused toituteaduses ja -tehnoloogias | 01.01.2014 | 31.12.2019 | Toomas Paalme | Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond; Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut | 852 000,00 EUR | ||
SF | SF0140090s08 | Toidu süsteemibioloogia ja füüsika | 01.01.2008 | 31.12.2013 | Toomas Paalme | Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond | 705 093,40 EUR | ||
MUU | EU48667 | Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 01.07.2015 | 30.06.2022 | Urmas Sannik | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 5 697 954,91 EUR | ||
ETF | ETF7112 | Toiduainete vananemine ja stabiilsus | 01.01.2007 | 31.12.2011 | Katrin Laos | Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond | 56 083,44 EUR | ||
MUU | EU50716 | Tootearendus Värska mineraalvee baasil | 01.09.2016 | 28.02.2017 | Rain Kuldjärv | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 27 444,00 EUR | ||
RESTA | RESTA16 | Uudsete toidutehnoloogiate ja lisandväärtusega toitude arendamise metoodiline platvorm | 01.07.2020 | 30.06.2023 | Mary-Liis Kütt | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 771 372,00 EUR | ||
MUU | 616215780009 | Õunamahla ja kääritatud õunamahlatoodete tootmisel tekkivate pressimisjääkide väärindamine õunapüreeks ja õunapüree baasil valmistatud täiendavateks toodeteks | 01.10.2015 | 30.09.2018 | Rain Kuldjärv | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 382 000,00 EUR |