See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
3.07.1966
(372) 58050986
inga.sarand@ttu.ee

Teenistuskäik

Töökohad ja ametid
01.09.2018–...   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, dotsent (valitud vanemlektoriks) (1,00)
01.01.2017–31.08.2018   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Dotsent (0,25)
01.01.2017–31.08.2018   
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Vanemteadur (0,75)
01.09.2010–31.12.2016   
Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Geenitehnoloogia instituut, Geenitehnoloogia õppetool, Dotsent (0,25)
01.09.2008–31.12.2016   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool, Vanemteadur (0,75)
01.01.2008–31.08.2008   
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool, Vanemteadur (0,50)
01.01.2008–06.01.2016   
AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Teadur (0,50)
01.01.2003–31.12.2007   
Eesti Biokeskus, Erakorraline vanemteadur (1,00)
01.12.2001–31.12.2002   
University of Helsinki, Geneetika õppetool (1,00)
01.09.2001–10.07.2002   
Tallinna Tehnikaülikool, Biokeemia õppetool (1,00)
01.02.2001–30.11.2001   
Umeå Ülikool, Molekulaarbioloogia õppetool, Järeldoktor (1,00)
01.09.1994–31.01.2001   
Helsingi Ülikool, Üldmikrobioloogia õppetool, Külalisteadur (1,00)
03.11.1992–01.09.2001   
Tallinna Tehnikaülikool, Biokeemia õppetool, Teadur (1,00)
 
 
Haridustee
1998-2000: doktorantuur, Helsinki Ülikool, Üldmikrobioloogia kateeder
1988-1993: aspirantuur, Tartu Ülikool, Geneetika ja Tsütoloogia kateeder;
1983-1988: Leningraadi Ülikool, Bioloogia ja Maauurimise Osakond, Geneetika kateeder;
1973-1983: Tallinna 26 Keskkool.
 
 
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2006−...   
Eesti Mikrobioloogide Ühendus
 
 
Lisainfo
Teaching:

1. Biological methods in food analysis, KTT0220, 2009- 2017;
Lecture and laboratory course for master students.
2. Genetics of bacteria, LKG0060, 2010- until now;
Lecture and laboratory course for master students. Starting from 2017 the course is opened also for international students and is hold in English if needed.
3. Food Microbiology, LKT0180, 2018- until now;
Lecture and laboratory course for master students.
4. Food Security, LKT0030, 2019- until now
Laboratory course (only Biological security) for master students.
5. Master students seminars, LKT0140, 2019- until now
Coordinator.
6. Microbiology, KTT0290, bachelor course;
2-4 lectures in the course, 2014 - until now,
2 laboratory works (DNA-based methods of identification), 2018- until now

Kvalifikatsioon

 
 
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.2. Mikrobioloogia
 
 
Lisainfo
Doktori kraad (PhD) mikrobioloogias
Magistri kraad (MSc) geneetikas
Helsinki Ülikool, 2000
Leningraadi Ülikool, 1988

Lõppenud projektid

Juhendatud väitekirjad

Publikatsioonid

Klass
Aasta
Publikatsioon
 
1.1.
2020
1.1.
2020
5.1.
2020
1.1.
2017
1.1.
2016
1.1.
2014
1.1.
2013
1.1.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2007
1.1.
2001
1.1.
2000
1.1.
2000
2.3.
2000
1.1.
1999
1.1.
1998
1.1.
1993
17.11.2020
3.07.1966
(372) 58050986
inga.sarand@ttu.ee
Web of Science ResearcherID: AAK-1871-2020

Career

Institutions and positions
01.09.2018–...   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Associate Professor (1,00)
01.01.2017–31.08.2018   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Associate Professor (0,25)
01.01.2017–31.08.2018   
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Senior Researcher (0,75)
01.09.2010–31.12.2016   
Tallinn University of Technology , Faculty of Science, Department of Gene Technology, Chair of Gene Technology, Associate Professor (0,25)
01.09.2008–31.12.2016   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Chair of Food Technology, Senior Researcher (0,75)
01.01.2008–31.08.2008   
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Chair of Food Technology, Senior Researcher (0,50)
01.01.2008–06.01.2016   
Center of Food and Fermentation Technologies, Researcher (0,50)
01.01.2003–31.12.2007   
Estonian Biocentre, Extraordinary Senior Researcher (1,00)
01.12.2001–31.12.2002   
University of Helsinki, Department of Genetics (1,00)
01.09.2001–10.07.2002   
Tallinn University of Technology , Department of Biochemistry (1,00)
01.02.2001–30.11.2001   
Umeå University, Department of Molecular Biology, Post-Doc (1,00)
01.09.1994–31.01.2001   
University of Helsingi, Department of General Microbiology, Visiting Researcher (1,00)
03.11.1992–01.09.2001   
Tallinn University of Technology, Department of Biochemistry, Researcher (1,00)
 
 
Education
1998-2000: Post-graduate student in University of Helsinki, Department of Biosciences, Division of General Microbiology;
1988-1993: Post-graduate student in Tartu University, Department of Genetics and Cytology;
1983-1988, Leningrad State University, Russia, Faculty of Biology and Soil Science, Department of Genetics;
1973-1983: The 26th secondary school of Tallinn.
 
 
R&D related managerial and administrative work
2006−...   
Estonian Society of Microbiology
 
 
Additional information
Teaching:

1. Biological methods in food analysis, KTT0220, 2009- 2017;
Lecture and laboratory course for master students.
2. Genetics of bacteria, LKG0060, 2010- until now;
Lecture and laboratory course for master students. Starting from 2017 the course is opened also for international students and is hold in English if needed.
3. Food Microbiology, LKT0180, 2018- until now;
Lecture and laboratory course for master students.
4. Food Security, LKT0030, 2019- until now
Laboratory course (only Biological security) for master students.
5. Master students seminars, LKT0140, 2019- until now
Coordinator.
6. Microbiology, KTT0290, bachelor course;
2-4 lectures in the course, 2014 - until now,
2 laboratory works (DNA-based methods of identification), 2018- until now


Other activities:

1. Assessor for the Estonian Accreditation Centre.
assessment of microbiological laboratories, 2019- until now.

2. MicrobiomeSupport project ambassador in Estonia, 2019-2022

Qualifications

 
 
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.2. Microbiology
 
 
Additional information
PhD in microbiology,University of Helsinki, 2000;
MSc in genetics, Leningrad State University, 1988

Completed projects

Supervised dissertations

Publications

Category
Year
Publication
 
1.1.
2020
1.1.
2020
5.1.
2020
1.1.
2017
1.1.
2016
1.1.
2014
1.1.
2013
1.1.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2007
1.1.
2001
1.1.
2000
1.1.
2000
2.3.
2000
1.1.
1999
1.1.
1998
1.1.
1993
17.11.2020

Otsi projekti

  • {{item.Name}}
Asutus on projekti finantseerija   Asutus on projekti teostaja  
  • {{searchListItem.Name}}
Kõik   Tavaprojektid   Ülemprojektid   Alamprojektid  
Uus Frascati (2015)
Uus ja vana Frascati (otsing uue järgi väljastab ka seotud vanad)
Kõik
Käimasolevad
Lõppenud
Algus
Hajus
Täpne
  • Leitud 17 kirjet
ProgrammLiikNumberNimiProjekti algusProjekti lõppVastutav täitjaAsutusFinantseerijapoolne rahastamine
ETFETF7407Alfaviiruste replikatsioon, interaktsioonid peremeestega ja nende protsesside inhibiitorid01.01.200831.12.2011Andres MeritsTartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituut; Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituut; Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond66 495,46 EUR
3.2.VNF20013Helicobacter pylori mõjutatud soolestiku mikrobioota roll maksahaiguste arengus. Pilootuuring01.04.202031.03.2021Pirjo SpuulTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut5 000,00 EUR
1.2.3.4.VFP19012Jätkusuutliku mikrobioomil baseeruva ringbiomajanduse poole01.11.201831.10.2022Inga SarandTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut28 750,00 EUR
MUUT304 (0140304s98)Keskkonnabiotehnoloogiliste protsesside uurimine01.01.199831.12.2001Raivo ViluTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Keemiainstituut, Biotehnoloogia õppetool24 286,43 EUR
1.2.3.2Next generation probiotic supplement01.07.201030.06.2012Inga SarandAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus57 508,00 EUR
ETFETF9417Piimhappebakterite ja pärmide mitmekesisus ja stabiilsus rukkitaigna uuendamisel01.01.201231.12.2015Inga SarandTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond57 600,00 EUR
SFSF0182566Cs03RNA ja DNA genoomiga viiruste replikatsioonimehhanismide uurimine ja geeniteraapia ning geenvaktsineerimise uute meetodite väljatöötamine C01.01.200331.12.2007Mart UstavEesti Biokeskus259 673,02 EUR
MUUEU27355Rukkileiva tehnoloogilise protsessi mudeli väljatöötamine01.10.200731.03.2009Toomas Paalme; Anna Traksmaa; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus153 293,30 EUR
ETFETF6609Semliki Forest viiruse replikatsioonisüsteemi ning viirus-peremees interaktsioonide uurimine ja kasutamine01.01.200631.12.2007Andres MeritsTartu Ülikool, Bioloogia-geograafiateaduskond23 291,96 EUR
MUUQLK3-CT-2002-02052Semliki Forest viirusel põhineva terapeutilised süsteemid01.11.200231.10.2005Andres MeritsEesti Biokeskus330 239,99 EUR
MUUEU29994Support for Competence Center of Food and Fermentation Technologies01.01.200930.06.2015Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus7 028 458,00 EUR
IUTIUT19-27Süsteemibioloogia rakendused toituteaduses ja -tehnoloogias01.01.201431.12.2019Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond; Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut852 000,00 EUR
RESTARESTA12Toidu säilivusaja pikendamine ning kvaliteedi ja ohutuse tagamine01.07.202030.06.2023Ivar JärvingTallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut549 720,00 EUR
SFSF0140090s08Toidu süsteemibioloogia ja füüsika01.01.200831.12.2013Toomas PaalmeTallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond705 093,40 EUR
MUUEU27607Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus01.11.200730.06.2008Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus657 826,17 EUR
MUUEU28668Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus01.07.200830.06.2009Toomas Paalme; Raivo Vilu; Urmas SannikAS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus903 909,35 EUR
MUUG3766 (ETF3766)Vee aktiivsuse mikrokalorimeetriline mõõtmine01.01.199931.12.2001Anne MenertTallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Keemiainstituut, Biotehnoloogia õppetool6 391,16 EUR