Inga Sarand
https://etis.ee/CV/Inga_Sarand/est
3.07.1966
(372) 58050986
inga.sarand@ttu.ee
Teenistuskäik
Töökohad ja ametid
01.09.2018–...
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, dotsent (valitud vanemlektoriks) (1,00)
01.01.2017–31.08.2018
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Dotsent (0,25)
01.01.2017–31.08.2018
Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut, Vanemteadur (0,75)
01.09.2010–31.12.2016
Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Geenitehnoloogia instituut, Geenitehnoloogia õppetool, Dotsent (0,25)
01.09.2008–31.12.2016
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool, Vanemteadur (0,75)
01.01.2008–31.08.2008
Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond, Toiduainete instituut, Toidutehnoloogia õppetool, Vanemteadur (0,50)
01.01.2008–06.01.2016
AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus, Teadur (0,50)
01.01.2003–31.12.2007
Eesti Biokeskus, Erakorraline vanemteadur (1,00)
01.12.2001–31.12.2002
University of Helsinki, Geneetika õppetool (1,00)
01.09.2001–10.07.2002
Tallinna Tehnikaülikool, Biokeemia õppetool (1,00)
01.02.2001–30.11.2001
Umeå Ülikool, Molekulaarbioloogia õppetool, Järeldoktor (1,00)
01.09.1994–31.01.2001
Helsingi Ülikool, Üldmikrobioloogia õppetool, Külalisteadur (1,00)
03.11.1992–01.09.2001
Tallinna Tehnikaülikool, Biokeemia õppetool, Teadur (1,00)
Haridustee
1998-2000: doktorantuur, Helsinki Ülikool, Üldmikrobioloogia kateeder
1988-1993: aspirantuur, Tartu Ülikool, Geneetika ja Tsütoloogia kateeder;
1983-1988: Leningraadi Ülikool, Bioloogia ja Maauurimise Osakond, Geneetika kateeder;
1973-1983: Tallinna 26 Keskkool.
Teadusorganisatsiooniline ja -administratiivne tegevus
2006−...
Eesti Mikrobioloogide Ühendus
Lisainfo
Teaching:
1. Biological methods in food analysis, KTT0220, 2009- 2017;
Lecture and laboratory course for master students.
2. Genetics of bacteria, LKG0060, 2010- until now;
Lecture and laboratory course for master students. Starting from 2017 the course is opened also for international students and is hold in English if needed.
3. Food Microbiology, LKT0180, 2018- until now;
Lecture and laboratory course for master students.
4. Food Security, LKT0030, 2019- until now
Laboratory course (only Biological security) for master students.
5. Master students seminars, LKT0140, 2019- until now
Coordinator.
6. Microbiology, KTT0290, bachelor course;
2-4 lectures in the course, 2014 - until now,
2 laboratory works (DNA-based methods of identification), 2018- until now
1. Biological methods in food analysis, KTT0220, 2009- 2017;
Lecture and laboratory course for master students.
2. Genetics of bacteria, LKG0060, 2010- until now;
Lecture and laboratory course for master students. Starting from 2017 the course is opened also for international students and is hold in English if needed.
3. Food Microbiology, LKT0180, 2018- until now;
Lecture and laboratory course for master students.
4. Food Security, LKT0030, 2019- until now
Laboratory course (only Biological security) for master students.
5. Master students seminars, LKT0140, 2019- until now
Coordinator.
6. Microbiology, KTT0290, bachelor course;
2-4 lectures in the course, 2014 - until now,
2 laboratory works (DNA-based methods of identification), 2018- until now
Kvalifikatsioon
Teadustöö põhisuunad
ETIS KLASSIFIKAATOR: 1. Bio- ja keskkonnateadused; 1.2. Mikrobioloogia
Lisainfo
Doktori kraad (PhD) mikrobioloogias
Magistri kraad (MSc) geneetikas
Helsinki Ülikool, 2000
Leningraadi Ülikool, 1988
Magistri kraad (MSc) geneetikas
Helsinki Ülikool, 2000
Leningraadi Ülikool, 1988
Jooksvad projektid
Lõppenud projektid
Juhendamisel väitekirjad
Juhendatud väitekirjad
Publikatsioonid
Klass
Aasta
Publikatsioon
1.1.
2020
1.1.
2020
5.1.
2020
1.1.
2017
1.1.
2016
1.1.
2014
1.1.
2013
1.1.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2007
1.1.
2001
1.1.
2000
1.1.
2000
2.3.
2000
1.1.
1999
1.1.
1998
1.1.
1993
17.11.2020
Inga Sarand
https://etis.ee/CV/Inga_Sarand/engCareer
Institutions and positions
01.09.2018–...
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Associate Professor (1,00)
01.01.2017–31.08.2018
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Associate Professor (0,25)
01.01.2017–31.08.2018
Tallinn University of Technology , School of Science, Department of Chemistry and Biotechnology, Senior Researcher (0,75)
01.09.2010–31.12.2016
Tallinn University of Technology , Faculty of Science, Department of Gene Technology, Chair of Gene Technology, Associate Professor (0,25)
01.09.2008–31.12.2016
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Chair of Food Technology, Senior Researcher (0,75)
01.01.2008–31.08.2008
Tallinn University of Technology , Faculty of Chemical and Materials Technology, Department of Food Processing, Chair of Food Technology, Senior Researcher (0,50)
01.01.2008–06.01.2016
Center of Food and Fermentation Technologies, Researcher (0,50)
01.01.2003–31.12.2007
Estonian Biocentre, Extraordinary Senior Researcher (1,00)
01.12.2001–31.12.2002
University of Helsinki, Department of Genetics (1,00)
01.09.2001–10.07.2002
Tallinn University of Technology , Department of Biochemistry (1,00)
01.02.2001–30.11.2001
Umeå University, Department of Molecular Biology, Post-Doc (1,00)
01.09.1994–31.01.2001
University of Helsingi, Department of General Microbiology, Visiting Researcher (1,00)
03.11.1992–01.09.2001
Tallinn University of Technology, Department of Biochemistry, Researcher (1,00)
Education
1998-2000: Post-graduate student in University of Helsinki, Department of Biosciences, Division of General Microbiology;
1988-1993: Post-graduate student in Tartu University, Department of Genetics and Cytology;
1983-1988, Leningrad State University, Russia, Faculty of Biology and Soil Science, Department of Genetics;
1973-1983: The 26th secondary school of Tallinn.
R&D related managerial and administrative work
2006−...
Estonian Society of Microbiology
Additional information
Teaching:
1. Biological methods in food analysis, KTT0220, 2009- 2017;
Lecture and laboratory course for master students.
2. Genetics of bacteria, LKG0060, 2010- until now;
Lecture and laboratory course for master students. Starting from 2017 the course is opened also for international students and is hold in English if needed.
3. Food Microbiology, LKT0180, 2018- until now;
Lecture and laboratory course for master students.
4. Food Security, LKT0030, 2019- until now
Laboratory course (only Biological security) for master students.
5. Master students seminars, LKT0140, 2019- until now
Coordinator.
6. Microbiology, KTT0290, bachelor course;
2-4 lectures in the course, 2014 - until now,
2 laboratory works (DNA-based methods of identification), 2018- until now
Other activities:
1. Assessor for the Estonian Accreditation Centre.
assessment of microbiological laboratories, 2019- until now.
2. MicrobiomeSupport project ambassador in Estonia, 2019-2022
1. Biological methods in food analysis, KTT0220, 2009- 2017;
Lecture and laboratory course for master students.
2. Genetics of bacteria, LKG0060, 2010- until now;
Lecture and laboratory course for master students. Starting from 2017 the course is opened also for international students and is hold in English if needed.
3. Food Microbiology, LKT0180, 2018- until now;
Lecture and laboratory course for master students.
4. Food Security, LKT0030, 2019- until now
Laboratory course (only Biological security) for master students.
5. Master students seminars, LKT0140, 2019- until now
Coordinator.
6. Microbiology, KTT0290, bachelor course;
2-4 lectures in the course, 2014 - until now,
2 laboratory works (DNA-based methods of identification), 2018- until now
Other activities:
1. Assessor for the Estonian Accreditation Centre.
assessment of microbiological laboratories, 2019- until now.
2. MicrobiomeSupport project ambassador in Estonia, 2019-2022
Qualifications
Fields of research
ETIS CLASSIFICATION: 1. Biosciences and Environment; 1.2. Microbiology
Additional information
PhD in microbiology,University of Helsinki, 2000;
MSc in genetics, Leningrad State University, 1988
MSc in genetics, Leningrad State University, 1988
Projects in progress
Completed projects
Dissertations under supervision
Supervised dissertations
Publications
Category
Year
Publication
1.1.
2020
1.1.
2020
5.1.
2020
1.1.
2017
1.1.
2016
1.1.
2014
1.1.
2013
1.1.
2012
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2011
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2008
1.1.
2007
1.1.
2001
1.1.
2000
1.1.
2000
2.3.
2000
1.1.
1999
1.1.
1998
1.1.
1993
17.11.2020
Otsi projekti
Asutus on projekti finantseerija
Asutus on projekti teostaja
Kõik
Tavaprojektid
Ülemprojektid
Alamprojektid
Uus Frascati (2015)
Uus ja vana Frascati (otsing uue järgi väljastab ka seotud vanad)
Kõik
Käimasolevad
Lõppenud
Algus
Hajus
Täpne
- Leitud 17 kirjet
Programm | Liik | Number | Nimi | Projekti algus | Projekti lõpp | Vastutav täitja | Asutus | Finantseerijapoolne rahastamine | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ETF | ETF7407 | Alfaviiruste replikatsioon, interaktsioonid peremeestega ja nende protsesside inhibiitorid | 01.01.2008 | 31.12.2011 | Andres Merits | Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituut; Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond, Tartu Ülikooli Tehnoloogiainstituut; Tartu Ülikool, Loodus- ja tehnoloogiateaduskond | 66 495,46 EUR | ||
3.2. | VNF20013 | Helicobacter pylori mõjutatud soolestiku mikrobioota roll maksahaiguste arengus. Pilootuuring | 01.04.2020 | 31.03.2021 | Pirjo Spuul | Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut | 5 000,00 EUR | ||
1.2.3.4. | VFP19012 | Jätkusuutliku mikrobioomil baseeruva ringbiomajanduse poole | 01.11.2018 | 31.10.2022 | Inga Sarand | Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut | 28 750,00 EUR | ||
MUU | T304 (0140304s98) | Keskkonnabiotehnoloogiliste protsesside uurimine | 01.01.1998 | 31.12.2001 | Raivo Vilu | Tallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Keemiainstituut, Biotehnoloogia õppetool | 24 286,43 EUR | ||
1.2.3. | 2 | Next generation probiotic supplement | 01.07.2010 | 30.06.2012 | Inga Sarand | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 57 508,00 EUR | ||
ETF | ETF9417 | Piimhappebakterite ja pärmide mitmekesisus ja stabiilsus rukkitaigna uuendamisel | 01.01.2012 | 31.12.2015 | Inga Sarand | Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond | 57 600,00 EUR | ||
SF | SF0182566Cs03 | RNA ja DNA genoomiga viiruste replikatsioonimehhanismide uurimine ja geeniteraapia ning geenvaktsineerimise uute meetodite väljatöötamine C | 01.01.2003 | 31.12.2007 | Mart Ustav | Eesti Biokeskus | 259 673,02 EUR | ||
MUU | EU27355 | Rukkileiva tehnoloogilise protsessi mudeli väljatöötamine | 01.10.2007 | 31.03.2009 | Toomas Paalme; Anna Traksmaa; Urmas Sannik | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 153 293,30 EUR | ||
ETF | ETF6609 | Semliki Forest viiruse replikatsioonisüsteemi ning viirus-peremees interaktsioonide uurimine ja kasutamine | 01.01.2006 | 31.12.2007 | Andres Merits | Tartu Ülikool, Bioloogia-geograafiateaduskond | 23 291,96 EUR | ||
MUU | QLK3-CT-2002-02052 | Semliki Forest viirusel põhineva terapeutilised süsteemid | 01.11.2002 | 31.10.2005 | Andres Merits | Eesti Biokeskus | 330 239,99 EUR | ||
MUU | EU29994 | Support for Competence Center of Food and Fermentation Technologies | 01.01.2009 | 30.06.2015 | Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas Sannik | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 7 028 458,00 EUR | ||
IUT | IUT19-27 | Süsteemibioloogia rakendused toituteaduses ja -tehnoloogias | 01.01.2014 | 31.12.2019 | Toomas Paalme | Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond; Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut | 852 000,00 EUR | ||
RESTA | RESTA12 | Toidu säilivusaja pikendamine ning kvaliteedi ja ohutuse tagamine | 01.07.2020 | 30.06.2023 | Ivar Järving | Tallinna Tehnikaülikool, Loodusteaduskond, Keemia ja biotehnoloogia instituut | 549 720,00 EUR | ||
SF | SF0140090s08 | Toidu süsteemibioloogia ja füüsika | 01.01.2008 | 31.12.2013 | Toomas Paalme | Tallinna Tehnikaülikool, Keemia ja materjalitehnoloogia teaduskond | 705 093,40 EUR | ||
MUU | EU27607 | Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 01.11.2007 | 30.06.2008 | Raivo Vilu; Toomas Paalme; Urmas Sannik | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 657 826,17 EUR | ||
MUU | EU28668 | Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 01.07.2008 | 30.06.2009 | Toomas Paalme; Raivo Vilu; Urmas Sannik | AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus | 903 909,35 EUR | ||
MUU | G3766 (ETF3766) | Vee aktiivsuse mikrokalorimeetriline mõõtmine | 01.01.1999 | 31.12.2001 | Anne Menert | Tallinna Tehnikaülikool; Tallinna Tehnikaülikool, Matemaatika-loodusteaduskond, Keemiainstituut, Biotehnoloogia õppetool | 6 391,16 EUR |