See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
"Muu" projekt 613781
613781 "Kaunviljade kasvatamise edendamine Euroopas toidu- ja söödaotstarbeliste valgukultuuride jätkusuutlikuks kasvatamiseks (1.01.2014−31.12.2017)", Margit Olle, Eesti Taimekasvatuse Instituut.
613781
613781
Kaunviljade kasvatamise edendamine Euroopas toidu- ja söödaotstarbeliste valgukultuuride jätkusuutlikuks kasvatamiseks
Enhancing of legumes growing in Europe through sustainable cropping for protein supply for food and feed
Enhancing of legumes growing in Europe through sustainable cropping for protein supply for food and feed
EUROLEGUME
1.01.2014
31.12.2017
Teadus- ja arendusprojekt
Muu
EL 7. raamprogramm
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaatorProtsent
1. Bio- ja keskkonnateadused1.6. PõllumajandusteadusB225 Taimegeneetika4.1. Põllumajandus, metsandus, kalandus ja nendega seonduvad teadused (agronoomia, loomakasvatus, kalakasvatus, metsakasvatus, aiandus jne.)100,0
AsutusRollPeriood
Eesti Taimekasvatuse Instituutpartner01.01.2014−31.12.2017
AsutusRiikTüüp
Euroopa Komisjon
PerioodSumma
01.01.2014−31.12.2017355 740,00 EUR
355 740,00 EUR
Euro

Suurendada liblikõieliste kasvatamist Euroopas jätkusuutlikuks toidu ja sööda valguga varustamiseks. Euroopa Liidu 7. raamprogrammi projekt. EUROLEGUME hõlmab mügarbakterite, sordiaretuse, agrotehnika, toitumise, söötmise toidutehnoloogia, söödatehnoloogia ja turustamise alaseid uuringuid, eesmärgiga suurendada herne ja oa toiduks ja söödaks kasutamist Euroopas. Eesmärgid • Herne ja oa kohalike ressursside hindamine uute sortide aretamiseks toiduks ja söödaks ning nende edasine kasutamine sordiaretuses. • Uute toodete väljaarendamine. • Sobivate mügarbakterite tüvede ja arbuskulaarsete mükoriisa seente valik, et toetada lämmastiku fikseerimist. Uute äri inokulantide välja töötamine. • Liblikõieliste mõju hindamine mullaomadustele jätkusuutlikus regionaalses kasvusüsteemis.
The project is aimed to sustainable use of Leguminous plants and soil resources in order to ensure European citizens with balanced and safe food, ensuring the high quality protein sources in their daily diet by increasing competitiveness and cultivation of legumes for food and feed. Short-term S&T objectives: 1. Evaluation of pea, faba bean and cowpea/black-eye-bean local genetic resources for the development of new varieties for food and feed and further use in breeding; 2. Development of new food and feed products from available European varieties of pea, faba bean and cowpea; 3. Selection of appropriate rhizobium strains and arbuscular mycorrhizae fungi to support nitrogen fixation and development of new, commercial inoculants; 4.Evaluation of influence of leguminous plants on the soil properties in sustainable, regionally specific cropping systems. Activities: WP1 Management and coordination; WP2 Broadening of genetic diversity in breeding trough evaluation of local genetic resources; WP3 Selection of appropriate rhizobium strains to support nitrogen fixation and development of inoculants; WP4 Nutritional value and innovative food and feed; WP5 Legume supported cropping system in sustainable agriculture; WP6 Management and valorization of the residual biomass; WP7 Publicity and dissemination. There are 19 partners from 10 EU Member States.
KirjeldusProtsent
Rakendusuuring100,0