See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
"Muu" projekt EU48667
EU48667 "Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus (1.07.2015−30.06.2022)", Martin Lall, AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus.
EU48667
Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus
Competence Center of Food and Fermentation Technologies
1.07.2015
30.06.2022
Teadus- ja arendusprojekt
Muu
Tehnoloogia Arenduskeskuste programm
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaatorProtsent
1. Bio- ja keskkonnateadused1.12. Bio- ja keskkonnateadustega seotud uuringud, näiteks biotehnoloogia, molekulaarbioloogia, rakubioloogia, biofüüsika, majandus- ja tehnoloogiauuringudT490 Biotehnoloogia 1.5. Bioteadused (bioloogia, botaanika, bakterioloogia, mikrobioloogia, zooloogia, entomoloogia, geneetika, biokeemia, biofüüsika jt50,0
1. Bio- ja keskkonnateadused1.2. MikrobioloogiaB230 Mikrobioloogia, bakterioloogia, viroloogia, mükoloogia 1.5. Bioteadused (bioloogia, botaanika, bakterioloogia, mikrobioloogia, zooloogia, entomoloogia, geneetika, biokeemia, biofüüsika jt25,0
1. Bio- ja keskkonnateadused1.7. ToiduteadusedT430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia 1.3. Keemiateadused (keemia ja muud seotud teadused)25,0
AsutusRiikTüüp
Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus
PerioodSumma
01.07.2015−30.06.20225 697 954,91 EUR
5 697 954,91 EUR

TFTAK on asutatud 2004.a. 6 tööstusettevõtte ja Tallinna Tehnikaülikooli koostöös. TFTAK uurimistööde fookus on seotud toidu tootmise tehnoloogiate iseärasustega ning selle kõrval tarbijaeelistustega; näiteks kuidas on toote maitse- ja lõhnaomadused füüsikalis-keemilised näitajad on kombineeritud kasutades sensoorset analüüsi ja täppisanalüütikat. Eesti toidu tootmise ja töötlemise sektoris rakendatavad lahendused põhinevad süsteemibioloogilisel platvormil, millel toimub tervistavate bakterirakkude ja teiste rakkude uurimine.
The Center of Food and Fermentation Technologies is established in 2004 by six enterprises and Tallinn University of Technology. The development of a systems biology platform for the study of microorganisms is the main scope and content of the research in TFTAK. This platform is applied to solve food technology and nutritional science tasks which are primary concerned to food quality, the stability of sensory and nutritional properties and to the relationships between food and health. An important goal is to optimize this complex process to ensure the maximal benefits for health as well as a positive consumer perception.