TFTAK on asutatud 2004.a. 6 tööstusettevõtte ja Tallinna Tehnikaülikooli koostöös. TFTAK uurimistööde fookus on seotud toidu tootmise tehnoloogiate iseärasustega ning selle kõrval tarbijaeelistustega; näiteks kuidas on toote maitse- ja lõhnaomadused füüsikalis-keemilised näitajad on kombineeritud kasutades sensoorset analüüsi ja täppisanalüütikat. Eesti toidu tootmise ja töötlemise sektoris rakendatavad lahendused põhinevad süsteemibioloogilisel platvormil, millel toimub tervistavate bakterirakkude ja teiste rakkude uurimine.
The Center of Food and Fermentation Technologies is established in 2004 by six enterprises and Tallinn University of Technology. The development of a systems biology platform for the study of microorganisms is the main scope and content of the research in TFTAK. This platform is applied to solve food technology and nutritional science tasks which are primary concerned to food quality, the stability of sensory and nutritional properties and to the relationships between food and health. An important goal is to optimize this complex process to ensure the maximal benefits for health as well as a positive consumer perception.