See veebileht kasutab küpsiseid kasutaja sessiooni andmete hoidmiseks. Veebilehe kasutamisega nõustute ETISe kasutustingimustega. Loe rohkem
Olen nõus
"Ressursside väärindamise alase teadus- ja arendustegevuse toetamine (RESTA)" projekt RESTA24
RESTA24 "Kaasaegse, interdistsiplinaarse kuluefektiivse toiduohutuse ja toidu kvaliteedi seireprogrammi disainimine toidutööstustele (1.07.2020−30.06.2023)", Epp Songisepp, BioCC OÜ .
RESTA24
Kaasaegse, interdistsiplinaarse kuluefektiivse toiduohutuse ja toidu kvaliteedi seireprogrammi disainimine toidutööstustele
Designing a state-of-art, interdisciplinary cost-effective food safety and -quality monitoring program for the food industry.
1.07.2020
30.06.2023
Teadus- ja arendusprojekt
Ressursside väärindamise alase teadus- ja arendustegevuse toetamine (RESTA)
ETIS klassifikaatorAlamvaldkondCERCS klassifikaatorFrascati Manual’i klassifikaatorProtsent
1. Bio- ja keskkonnateadused1.2. MikrobioloogiaB230 Mikrobioloogia, bakterioloogia, viroloogia, mükoloogia 1.6 Bioteadused45,0
1. Bio- ja keskkonnateadused1.12. Bio- ja keskkonnateadustega seotud uuringud, näiteks biotehnoloogia, molekulaarbioloogia, rakubioloogia, biofüüsika, majandus- ja tehnoloogiauuringudT490 Biotehnoloogia 1.6 Bioteadused30,0
1. Bio- ja keskkonnateadused1.7. ToiduteadusedT430 Toiduainete ja jookide tehnoloogia 1.4 Keemiateadused25,0
AsutusRollPeriood
BioCC OÜkoordinaator01.07.2020−30.06.2023
PerioodSumma
01.07.2020−30.06.2023771 372,00 EUR
771 372,00 EUR

Täna puudub ühtne, kuluefektiivne kompleksne seiresüsteem, mis lihtsustaks erinevate toidu kvaliteedi mõjurite (mikrobioloogilised, biokeemilised, keemilised riskid) hindamist, ennetamist, parendamist ja korrigeerimist. Projekti tulemusena tõuseb üldine teadmine kliimamuutuse jt tegurite mõjul esilekerkivate uute toiduohutust ja kvaliteeti mõjutavate tegurite suhestumisest erinevate toidumaatriksitega. Integreeritud multidistsiplinaarse oskusteabe baasil luuakse toidu kvaliteedi mõjureid kombineeriv kiirtestide süsteem, mis lihtsustab konkreetse toidukäitlemisettevõtte tootmiskeskkonna profiili-põhiste toiduohutusriskide diagnoosimist ja korrigeerimiseks soovituste ja ohjestrateegiate väljatöötamist. Projekti tulemused panustavad toiduressursside väärindamisse toidu kvaliteedi ja säilivuse parandamise teel.
Today, no unified, cost-effective integrated monitoring system facilitating the assessment, prevention, improvement and correction of various food quality affecting factors (microbiological, biochemical, chemical risks) exists. As a result of the project, the general knowledge about the relationship of new food safety and quality affecting factors due to climate change etc. and their interactions with different food matrices will increase. Based on integrated multidisciplinary know-how, food quality determinants-combining system of rapid tests will be created, which will facilitate the pinpointing of profile-based food safety risks in the production environment of a specific food operator and the development of recommendations and control strategies. The result of the project contributes to the valorisation of food resources by improving the food quality and shelf life.